REGIE / PROGRAMMABOUW

Begeleiding/regie presentatie dichtbundel Hetty ten Holt:

‘Nele heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de presentatie van mijn dichtbundel ‘Of je weet alles al’.
Nele heeft niet alleen prachtig opgetreden. Ook tijdens de voorbereiding hielp ze bij het maken van het programma en opbouw van de presentatie. Daardoor werd het een echte voorstelling met verhalen, tekeningen, gedichten, liedjes en muziek. Nele’s liedjes zijn eerlijk en rauw en pasten goed bij mijn dichtbundel.
Naast eigen liedjes, heeft ze tijdens de presentatie op mijn verzoek Here comes the sun van Nina Simone gespeeld. In haar eigen vertolking, zonder af te doen aan het origineel. De boekpresentatie werd uiteindelijk zo mooi dat ik eigenlijk hoop dat het niet bij een enkel optreden blijft.’ Hetty ten Holt

Multidisciplinair/Internationaal werk bij Huis over Grenzen (BE)

De afgelopen jaren heeft Nele fantastisch werk geleverd bij Huis Over Grenzen (Duitse militaire begraafplaats in Lommel).

Bij de jaarlijkse internationale uitwisseling (Youth in Action/Erasmus ), waar jongeren van verschillende nationaliteiten en sociale achtergronden (waaronder sociaal kwetsbare, vluchtelingen) een week lang samen werken rond allerlei maatschappelijke thema’s, verzorgde Nele verschillende workshops rond theater, poëzie en kunst. Door haar aanstekelijk enthousiasme, creativiteit en oprechte betrokkenheid slaagt ze er steeds weer in om de jongeren te begeesteren en hen mee te nemen op een ontdekkingstocht naar zichzelf. Het proces is altijd leuk, vaak emotioneel en soms confronterend, maar steeds met het doel om de jongeren iets wezenlijk bij te brengen. Daarin is Nele onovertroffen. De jongeren worden, ongeacht afkomst, rang, stand of taalbarrière uitgedaagd om hun eigen talent in zichzelf te ontdekken en ontwikkelen. Nele creëert de ruimte en openheid om dit groeiproces te stimuleren.

Bovendien staat Nele ook altijd open om multidisciplinair, met andere kunstenaars en kunstuitingen samen te werken (glaskunstenares Ryoko Sato, auteur/regisseur Bart Vermeer)

We hopen dat we deze samenwerking nog lang kunnen verderzetten!

Helena Burdzy, educatief medewerker Huis Over Grenzen